Hjärtan hjälper till att hålla avstånd i Sollentuna

Hjärtan hjälper till att hålla avstånd i Sollentuna

Två meter kärlek till dig kampanj

Vi vill uppmana alla nu inför start av jobb, förskola, skola och idrottsaktiviteter att fortsätta att ta ansvar och motverka virusspridning. Av omtanke, håll avstånd och följa råden. Vi vill igen lyfta fram Sollentuna kommuns omtänksamma kampanj ”Två meter kärlek till dig” där syftet är att påminna om att hålla avstånd och visa omtanke för att minska smittspridningen av covid-19.

Sollentuna kommuns kampanj ”Två meter kärlek till dig” är en påminnelse till alla i Sollentuna om att hålla avstånd och visa omtanke för att minska smittspridningen av covid-19. Hjärtan, med 2-meters avstånd, målas på gräsmattor till välbesökta badplatser, parker och gångvägar. Pop up-parker, med 2-meters tema, är placerade olika ställen i kommunen och en större park finns på stallbacken i Edsvik.

- Formen av ett hjärta symboliserar kärlek och omtanke – vilket hela denna satsning handlar om. Att visa omtanke genom att hålla avstånd för att minska smittspridningen. Dessutom bidrar parkerna till att skapa en härlig sommarkänsla i Sollentuna säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna kommun.

Färgerna som används är självklart miljövänliga.