Invigning och spadtag

Invigning och spadtag

30 augusti 2022 

Ordförande i SKAB, Thomas Ardenfors har tillsammans med ordförande i kultur- och fastighetsnämnden Thomas Nyman haft en intensiv arbetsdag! 

Dagen började med en invigning av de nya, fina orienteringstavlorna i Edsbergsparken! De uppdaterade tavlorna visar på ett smidigt och enkelt sätt var i parken du befinner dig samt var du kan hitta exempelvis Stallbacken kultur, Oxstallet, utsikten, runsten, köksträdgården m.m. Om några veckor kommer det även upp skyltar vid Stallbacken som visar var alla verksamheter finns. Detta är ett välkommet och efterlängtat tillskott för alla besökare på Edsvik. Ett stort tack till SKYLTAR & MÄRKEN AB som monterat och Raring design AB som designat de fina orienteringstavlorna. 

 

Dagen kröntes med ett första spadtag för Sjösportcenter Norrviken! Projektet kommer att drivas av SKAB:s byggprojektledare Jonas Franzén och byggprojektledare Anna Dunge, tillsammans med entreprenör COBAB Sverige AB. Projektet innefattar tre byggnader med tillhörande markåtgärder och parkering samt bryggor. Området runt Sjösportcenter Norrviken är ett av Sollentunas viktigaste och mest besökta friluftsområden såväl vintertid som sommartid. På platsen bedriver idag Sollentuna Kanotsällskap och Sollentuna Skridskosällskap sin verksamhet och att projektet drar igång är mycket efterlängtat hos föreningarna och deras medlemmar. Ordförande SKAB Thomas Ardenfors: "Äntligen är arbetet med det nya sjösportcentret igång. Detta skapar de bästa av förutsättningar för att den fantastiska verksamheten kan utvecklas vidare. Till glädje för oss sollentunabor men också för de tusentals människor från andra kommuner som besöker denna plats."