Kaféet på Edsvik öppnar i Oxstallet

23 april 2020

Kaféet på Edsvik öppnar i Oxstallet

Edsviken Piazza och Gelateria

”Edsviken Piazza och Gelateria” öppnade upp sitt kafé i Konsthall Väst i vintras. Det blev stor publiksuccé och besökarna strömmade till Edsvik. Efterfrågan av ett kafé har varit stort, och det blev en mycket eftertraktad mix av utbud med både kaféet samt kommunens konst i Konsthall Väst.   

Men i dessa tider med coronaviruset, så har kaféet fått hålla stängt pga det inte gått att på ett säkert sätt bedriva verksamheten i lokalen. Men nu har det blivit en lösning på problemet, då Kaféet temporärt får hyra Oxstallet fram till 30 september 2020. Så redan nu på fredag den 24 april slår portarna upp till den nya lokalen i Oxstallet.

Anledningen till att flytta över Edsviken Piazza och Gelaterias kaféverksamhet, är för att lokalen gör att det är lättare att ta hänsyn och hålla avstånd för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Samt att Oxstallet även erbjuder en uteservering som verkligen behövs nu i dessa tider. Det är också bra att det finns två in- och utgångar, vilket underlättar för att gästerna ska kunna hålla bra avstånd mellan varandra.

- ”Det finns en stor efterfrågan från parkens alla besökare. För att kunna möjliggöra och tillgodose behovet att det finns tillgång till ett kafé i dessa Corona-tider, så väljer vi nu att byta lokal under perioden maj-september” berättar Susanna Arbro, Chef Kulturfastigheter på Sollentuna Kommunfastigheter AB.

Edsvikens Piazza och Gelaterias grundare Nina Emre, på plats i Oxstallet för att skriva på det nya avtalet tillsammans med Kundansvarig Fastighetsförvaltare Johannes Lindqvist, och Kari Aarni, Teknisk förvaltare på SKAB.

 

Kaféet kommer under denna period att ha öppet från onsdag till söndag, kl. 11-16.  Mycket efterlängtat av många Sollentunabor, att även få njuta av en uteservering högst uppe på vackra Edsvik.  

Nina Emre startade 2018 ”Edsvikens Piazza och Gelateria” tillsammans med sin man Yunus Emre, efter att båda har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen i många år. Nina Emre utbildade sig till gelatomästare hösten 2017, och efter det blev hennes egengjorda glassar en succé. 

Många i Sollentuna känner redan till Nina & Yunus Emre och deras restaurang i Edsviken. Och i vintras startade de upp ”Edsvikens Gelateria Konsthall Väst”, ett ”popup-kafé” som hade samma öppettider som konstutställningen i Konsthall väst.

Nu arbetar Nina med personal hårt för att på endast ett par dagar kunna flytta verksamheten till Oxstallet istället.

- "På menyn står så klart som vanligt den berömda hemgjorda gelaton/sorbet i olika smaker, samt olika flaguetter och sallader. Och så klart kommer vi att ha gott kaffe samt dryck och fikabröd såsom kanelbullar, donats, ”rocky road”, gluten- och laktosfri chokladkaka”, berättar Nina Emre. ”Vi hoppas att Sollentunaborna ska kunna få njuta av gott fika, i en säker miljö, trots den rådande corona-situationen” tillägger Nina Emre.

- ”Att vi från SKAB ombesörjt en servering på Stallbacken, har tillfört mycket värde till området. Genom att flytta verksamheten till Oxstallet blir det möjligt för fler att få njuta av både området och det som erbjuds genom serveringen. Stallbacken och dess närområde är något av det vackraste vi har i Sollentuna och därför extra glädjande att fler nu kan se anledning till att komma dit” säger Thomas Ardenfors, Styrelseordförande i Sollentuna Kommunfastigheter AB, SKAB.

 

Kulturfastigheterna på Edsvik

Sollentuna kommunfastigheter AB har uppdraget att förvalta kulturfastigheterna åt Sollentuna Kommun, på ett hållbart och långsiktigt sätt. Det innebär t ex planerade investeringar och underhåll, för att säkerställa Sollentunas kulturarv. Samtliga fastigheter på Edsvik ingår i SKAB:s uppdrag att förvalta, och när det är möjligt, hyra ut.