Sigtuna Stearinljusfabrik flyttar in på Stallbacken!

Sigtuna Stearinljusfabrik flyttar in på Stallbacken!

Sollentuna Kommunfastigheter AB, SKAB, har den stora glädjen att meddela att Ladan på Stallbacken i Edsvik hyrts ut till Sigtuna Stearinljusfabrik AB.

Sigtuna Stearinljusfabrik tillverkar exklusiva och genuina ljus med långa brinntider och ljuslyktor med inspiration från naturen och gamla hantverkstraditioner. Stearinet som används är fritt från palmolja. Företaget har idag sin verksamhet i Wenngarn, Sigtuna. Stearinfabriken kommer att flytta in i lokalen på Stallbacken under sommaren för att sedan slå upp portarna och vara i full produktion i september. Förutom tillverkning av ljus kommer Ladan även inrymma en butik, kurser i ljusstöpning och erbjuda lokaler för företagsevent.

 Hanna Clerkestam, ordförande Sollentuna Kommunfastigheter AB
”Vi är mycket glada över att Sigtuna Stearinljusfabrik väljer att etablera sig på Stallbacken i Edsvik. Genom att drivna entreprenörer väljer Sollentuna skapar vi förutsättningar för att bidra till ett attraktivt Sollentuna”

 Thomas Nyman, ordförande i kultur- och fritidsnämnden  
”Vi har fullt fokus på att skapa förutsättningar för att det ska vara tryggt att leva och bo i Sollentuna. Därför välkomnar vi aktörer som har öppet under många av årets dagar. Framöver kommer vi även att stärka upp belysningen runt Edsvik vilket också bidrar till en trygg utemiljö i området.”

 Stefan Waller och Ewa Olsson, ägare Sigtuna Stearinljusfabrik 
Vi blev tipsade om Edsvik av hyresgästen som driver verksamheten i Oxstallet och när vi väl kom dit blev det kärlek vid första ögonkastet. Vilken inspirerande plats, lokal och vilket härligt häng det är på Stallbacken för både stora och små! Varmt välkomna i september för att uppleva en riktig ljusfabrik med tillverkning, fabriksbutik och event där man skapar egna ljus, äter och dricker gott i en kreativ och inspirerande miljö.

Grafisk vy över Stallbacken: Raring Design AB