Lediga jobb- säkerhetskoordinator

Lediga jobb- säkerhetskoordinator

Sollentuna kommunfastigheter AB

Sollentuna Kommunfastigheter AB (SKAB) är ett bolag i Sollentuna kommunkoncern. Vi förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter till exempel skolor och äldreboenden samt kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk.

Tillsammans skapar vi trygga och inspirerande miljöer för Sollentunas äldre, barn och unga. Hos oss får du goda möjlig­heter att växa och utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare.

På Sollentuna kommunfastigheter jobbar idag 28 personer på 4 olika avdelningar.
Vi står inför ett utvecklingsprojekt avseende fastighetsrelaterad säkerhet. Ansvaret har tidigare varit decentraliserat till varje verksamhet, men nu behöver vi samordna och strukturera ansvaret för lås-, larm- och brandskydd i lokaler för kommunens verksamheter. Vi kommer också behöva identifiera och hantera underhållsbehovet för de säkerhetstekniska systemen samt planera långsiktigt.

Därför söker nu Förvaltningsavdelningen en strukturerad och kunnig säkerhetskoordinator till en helt ny roll.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetskoordinator hos oss kommer du att delta i inventering och utredning av befintlig status avseende säkerhetsteknik och brandskydd. Det ingår också ansvar för att inventera kostnader och skapa årlig driftbudget inom ansvarsområdet. Du kommer samtidigt att ansvara för de operativa frågorna avseende skalskydd, kameraövervakning och brandskydd.

Viktig del i arbetet är att säkerställa att drift och skötsel av säkerhetstekniska system utförs enligt gällande lagar, policyer och för kommunens verksamheters bästa. Du ansvarar för uppföljning av systematiskt brandskyddsarbete som utförs av fastighetsägare och verksamheter.

Du kommer att ha en rådgivande funktion för att ge kommunens verksamheter stöd och utbildning avseende säkerhetsteknik, skadeförebyggande arbete och brandskydd.

Inom SKAB är det viktigt att alla medarbetare bidrar till utvecklingsarbete för att förbättra processerna inom sina ansvarsområden och du bör se det som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom säkerhet, såsom exempelvis KY 2 år, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du behöver minst 2 års erfarenhet av arbetsuppgifterna liksom av säkerhets- och passersystem. Utöver detta behöver du god svenska i tal och skrift, god datorvana och B-körkort. Önskvärt är att du har erfarenhet av inbrottslarm, passersystem, brandskydd och ärendehantering med därtill tillhörande digitala system och kunskaper i passersystem typ RCO eller liknande.

I denna tjänst kommer du, tillsammans med senior säkerhetskoordinator, att bygga upp ett nytt arbetsområde inom SKAB samt planera och arbeta långsiktigt med arbetsuppgifterna. Vi tror att du arbetar strukturerat, har god förståelse för de fackmässiga aspekterna av arbetet, förmåga att själv driva dina processer och arbetar bra med andra människor.   

Vi erbjuder

Du får stora chanser att vara med att bygga upp ett ungt företag i Sollentuna kommunkoncern och får chansen att vara med i utvecklingen av ett nytt ansvarsområde.

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom Sollentuna Kommunfastigheter råder en nybyggaranda där positiv stämning, god samverkan och professionellt utbyte sker mellan arbetskamraterna.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Övrigt

Tjänsten kommer att säkerhetsklassas i klass 2. Svenskt medborgarskap krävs.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/38
Kontakt
  • Reine Jonsson, 08-57921575
Publicerat 2022-02-14
Sista ansökningsdag 2022-03-13