Katrinedal 19 "Johannesfred"

Katrinedal 19 "Johannesfred"

Välbevarat torp från 1847 beläget på gränsen till Järvafältets naturreservat!

Nu finns en unik chans att hyra torpet Johannesfred som permanentbostad för dig som vill vara med och bevara Sollentunas kulturarv. Bostaden är ca 57 m² har och en modern standard med vattentoalett, dusch och tvättmaskin. Torpets originaldel utgörs av en förstuga, kök med vedspis, en storstuga med nyinstallerad kamin samt ett rum med charmig kakelugn. Under början på 2000-talet genomfördes en utbyggnad som inrymmer badrum och ett större sovrum, en garderob samt en hall vars fönster vetter mot den soliga altanen. Bostaden har egen borrad brunn och enskilt avlopp. Till bostaden hör en lättskött tomt med carport, en gäststuga, en källarbod samt en ved- och redskapsbod. Adressen är Katrinedal 19 och parkering finns på tomten.

Här hittar du prospektet. 

Visning och intresseanmälan

Välkommen på visning måndag den 3 juni kl: 13:00-14:30

Intressenter måste anmäla sig och eventuella medföljare till Sollentuna Kommunfastigheter AB (SKAB) i förväg för att få delta på visningen. För att kunna lämna intresseanmälan måste intressenten ha varit på plats vid visningstillfället. Intresseanmälan skall vara SKAB tillhanda senast 10 juni och till denna bifogas även en presentation av Dig själv, t ex vad du arbetar med, familj och intressen samt varför Du skulle passa som hyresgäst i ovan nämna bostad.

Post: Sollentuna Kommunfastigheter AB
191 86 Sollentuna

Mail: info@skab.se

Blankett för intresseanmälan.

Hyresavtal för Katrinedal 19. 

Hyran är 10 295kr/månad och höjs årligen med 3,5%. Utöver hyran ansvarar hyresgästen för löpande driftkostnader såsom el, VA, internet, hemförsäkring, sophämtning och sotning.

Tillträde: 2024-07-01 eller enligt överenskommelse

SKAB förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt vid tillsättandet av hyresgäster och lägger stor vikt vid att tillsätta hyresgäster som vill bo i kommunens naturreservat och kulturhistoriska miljö .

För att teckna hyresavtal måste intressenten ha fyllt 18 år och vara kreditvärdig.

I bedömningskriterierna kommer betalningsförmåga, samt personliga egenskaper att beaktas.

Hyresgästen måste uppfylla de krav kommunen ställer både rent ekonomiskt med avsaknad av betalningsanmärkningar, men även möjlighet att utföra de praktiska uppgifter som finns beskrivet i hyresgästens skötselansvar. SKAB utför sedvanlig kreditupplysning på blivande hyresgäst(-er) för bedömning av betalningsförmåga.

Efter kriterierna för fri prövningsrätt har tagits hänsyn till, kommer SKAB att avgöra vilken intressent som är lämpligast att hyra permanentbostaden eller fritidshuset. Om två eller flera sökanden har samma meritvärde sker urval genom lottning.

Kontakt

Frågor om objektet besvaras på visningsdagen.
Kontaktperson för uthyrningen är Johannes Lindqvist som nås på 08-579 210 96,
johannes.lindqvist@skab.se

Hitta till Katrinedal 19

https://maps.app.goo.gl/SaAbAZRcnMepCrjD9