Uthyres

Lediga bostäder samt lokaler uthyres

LEDIGA BOSTÄDER SAMT LOKALER  

 

Katrinedal 19 "Johannesfred"                   Johan Berndes väg 2 "Kråkan"

Uthyrningsregler fritidshus och bostadshus

Tillämpningsanvisningar 

Vi har den stora glädjen att hyra ut Katrinedal 19 "Johannesfred" samt Johan Berndes väg 2 "Kråkan". Se mer information till vänster på sidan.

SKAB kommer att prioritera sökande som har ett intresse av att bo i och som kan ta hand om byggnaden och tillhörande mark för att hjälpa till att bevara kommunens kulturmiljö.

Uthyrning 

Kommunfullmäktige har beslutat att ge SKAB i uppdrag att storsatsa på kulturfastigheterna i kommunen. Över en tioårsperiod med start 2024 storsatsas det på renovering och underhåll. Under 2024 drar arbetet igång med upprustningen av vårt kulturarv. 

Innan allmänheten bjuds in till visning och intresseanmälan ska underhåll och renovering utföras på byggnaderna, det genomförs under ledning av SKAB. Fastigheter med högt kulturvärde kommer att prioriteras under upprustningen som sker etappvis, med start 2024.

När det blir aktuellt att kunna hyra ut så kommer annonserna ligga ute på vår hemsida i tre veckor innan visningstillfället.

 

LOGEN 

Landsnoravägen 42

Från 1:a januari 2024 är byggnaden Logen på Stallbacken i Edsvik vakant. SKAB söker därför efter en ny hyresgäst vars verksamhet kan bidra till både besök och ett rikare kulturliv samt kan komplettera redan befintligt utbud i området.

Logen uppfördes 1835 och byggdes om 1996 för att inrymma konsthall. Konsthallsverksamheten upphörde 2019, och därefter har lokalen hyrts ut för att inrymma butik, keramikverksamhet samt tränings- och yogastudio. Från 1:a januari 2024 står lokalen tom och väntar på att en ny aktör skall fylla byggnaden med liv.

Vespergränd 29, Norrviken

Nu finns det tre lediga lokaler på Vespergränd 29:

  • Kontorslokal som kan anpassas efter kommande hyresgästs behov, ligger på översta våningen (våning 2). 284 m2. I samma hus ligger även Norrvikens vårdcentral.
  • Lokalen som ligger i sutteräng har kontorsutrymmen med fönster åt det ena hållet av lokalen, medan andra delar av lokalen ligger under mark och passar bäst till lager/förråd eller någon form av enklare tillverkning. 589 m2.
  • Lokalen har tidigare använts som boende för ensamkommande och består i dag av ett antal rum, 4 st kompletta kök, duschutrymmen och flertal WC. Lokalen kan med fördel användas som t ex kontor. 1093 m2.

objektvision.se

Du hittar våra butiks- och kontorslokaler hos objektvision.se