Vårstädning och sandupptagning

Vårstädning

Vårstädningen startar i april. Under vårstädningen tar vi bort gammalt växtmaterial som löv, pinnar och gräs, beskär perenner och buskage, ja helt enkelt förbereder för våren. Vårstädning sker under dagtid. 

Sandsopning

Sandsopning sker på kvällstid och under helger för att inte störa verksamheten.

Gräsklippning

Gräsklippningen startar när gräsytorna börjar att växa, och har vuxit över 5-7 cm. Det kan variera när i tid det sker, men vanligtvis under slutet av maj månad. 

Vattensamlingar på gården?

När snön smälter så kan det bildas vattensamlingar på din gård. När vintern övergår till vår kan det fortfarande vara snö eller is över en del brunnar, vilket gör att vattnet inte rinner undan. Om du råkar ut för detta: gör en felanmälan snarast. Vi ber er att ha överseende med att det inte alltid går att hålla undan vattensamlingar vid snösmältning. Ni som verksamhet behöver i de fallen hjälpa till med säkerheten genom att spärra av riskområden tills åtgärd kan göras.

Har du frågor kring markarbetet är du välkommen att kontakta Niklas Eriksson, SKAB:s. egen Markförvaltare som är ansvarig för utemiljön så som trädgårdsskötsel och lekplatser.

Läs intervju med Niklas Eriksson där han berättar om arbetat med "upprustad och kvalitetssäkrad utemiljö" på SKAB. 

Niklas Eriksson

Niklas Eriksson

Markförvaltare

Kontakta oss

Vi vill underlätta din vardag. Därför har vi sammanställt svar på de vanligaste frågorna vi får kring fastighetsförvaltning av våra samhällsnyttiga och kommersiella fastigheter.

Hittar du inte informationen du letar efter?

Åk till toppen