Bandet klippt för nya Töjnaskolan!

Bandet klippt för nya Töjnaskolan!

Bandet klippt för nya Töjnaskolan!

17 september 2020

Idag invigdes nya Töjnaskolan och Töjnahallen i centrala Sollentuna. Töjnaskolan är den sista av tre nya skolfastigheter som vi har invigt under hösten 2020. Med moderna lokaler som är anpassade efter Sollentunas pedagogik symboliserar dessa invigningar Sollentunas höga mål och ambitioner för skolan.

I Sollentuna satsar vi på skolorna och idag var det dags att inviga ännu en ombyggd skola och ny idrottshall, nämligen Töjnaskolan och Töjnahallen i centrala Sollentuna. Det är den sista av tre nya skolfastigheter som vi har invigt under hösten 2020. De nya lokalerna är anpassade efter vår pedagogik och fokus ligger på hållbarhet, digitalisering och tillgänglighet.

Invigningen leddes av skolans rektor Anna Morberg tillsammans med Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden, Thomas Ardenfors (M), ordförande i Sollentuna Kommunfastigheter AB, Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur och fritidsnämnden, Moa Rasmusson (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och Linda Ekstrand, förvaltningschef på utbildningskontoret. Även skolans elever fick fira invigningen med ballonger och glass, aktiviteter inne i sina klassrum och bandklippning. Invigningen livesändes digitalt in till klassrummen.

Bandklippningen och invigningen av nya de nya skolorna symboliserar Sollentunas höga mål och ambitioner. Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och genom att erbjuda en fantastisk arbetsmiljö för elever och lärare tar vi nu ytterligare ett steg mot att bli Sveriges bästa skola.

- I Sollentuna satsar vi på våra barn och elever. Att kunna erbjuda skolor som lockar fram kreativitet och engagemang är otroligt viktigt för vår pedagogik. Vi vill att barnen ska ha de bästa förutsättningarna för att kunna fatta rätt beslut om sina liv idag och om sin framtid imorgon. Att de får möjlighet att utveckla sina kunskaper och förmågor är därför av största vikt. Det ställer stora krav både på våra fastigheter och vår personal. Våra lärare och skolledare har längtat efter att få bedriva undervisning i lokaler av högsta kvalitet. Att se Töjnaskolan färdig i all sin prakt är en viktig milstolpe i vårt arbete med att skapa Sveriges bästa skola, säger Soley Aksöz Lithborn(M), kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden

Sollentuna bygger möjligheter, allt är möjligt hos oss!

Töjnaskolan är en kommunal verksamhet med 80 medarbetare och drygt 650 elever i tre parallella klasser från förskoleklass upp till årskurs 9. Skolan har moderna och anpassningsbara lokaler med fokus på både elevernas och lärarnas arbetsmiljö och en skolgård som inbjuder till lek och rörelse för alla åldrar. Töjnaskolans värderingar är ordning och reda, trygghet och hög kvalitet. Visionen är att varje elev på Töjnaskolan ska kunna utvecklas genom en helhetssyn där mående, sociala sammanhang och kunskapsinlärning hänger ihop.

- Resan till öppnandet av den nya Töjnaskolan har varit lång där en ny detaljplan var första steget följt av byggnationen under vilken elever och personal var evakuerade på andra platser. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade som har gjort denna skola möjlig, säger Moa Rasmusson (L), ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

Idrottshallen

Under hösten 2020 inviger Sollentuna kommun även två nya idrottshallar, Töjnahallen och Tegelhagshallen, i samband med nya Tegelhagens skola och Töjnaskolan. De nya idrottshallarna har byggts på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden, enligt kommunens funktionsprogram för idrottshallar.

- Med de nya hallarna fortsätter vi, i takt med befolkningstillväxten i Sollentuna kommun, se till att barn och ungdomar, men även vuxna och seniorer, har tillgång till goda fritidsmöjligheter. Vi skapar ännu bättre förutsättningar för föreningslivet, som engagerar många ideella ledare, att ge barn och ungdomar en aktiv fritid. Jag är också glad åt vårt goda samarbete med utbildningsnämnden så att vi stärker barn och ungdomars rörelsebehov också under skoltid, säger Magnus Ramstrand(KD), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Byggprojekten

Genom dessa nya, moderna skolbyggnader tar vi ännu ett steg mot att erbjuda Sveriges bästa skola. Skolorna byggs i ett samarbete mellan utbildningskontoret och Sollentuna Kommunfastigheter AB. Sollentuna Kommunfastigheter (SKAB) förvaltar och utvecklar i dag bland annat cirka 50 skolor och förskolor, 25 gruppboenden och 25 idrottsanläggningar i Sollentuna kommun.

-  SKAB:s uppgift är att bygga och förvalta samhällsfastigheter av bästa klass till Sollentuna kommun. Att vi under 2020 får förmånen att lämna över nycklarna till tre helt nybyggda skolor är unikt och något vi är stolta över. Det är vårt bidrag till utbildningsnämndens fantastiska arbete med att Sollentuna ska ha Sveriges bästa skolor, säger Thomas Ardenfors(M), Styrelseordförande i Sollentuna kommunfastigheter AB.

Du som är nyfiken på nya Töjnaskolan och Töjnahallen och vill se de moderna, anpassade lokalerna är välkommen att följa med på vår digitala rundtur som du hittar på Sollentunas facebookkanal.