Säkerhetskoordinator-senior

Säkerhetskoordinator- senior

Sollentuna kommunfastigheter AB

Sollentuna Kommunfastigheter AB (SKAB) är ett bolag i Sollentuna kommunkoncern. Vi förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter till exempel skolor och äldreboenden samt kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk.

Tillsammans skapar vi trygga och inspirerande miljöer för Sollentunas äldre, barn och unga. Hos oss får du goda möjligheter att växa och utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare.

På Sollentuna kommunfastigheter jobbar idag 28 personer på 4 olika avdelningar.
Vi står inför ett utvecklingsprojekt avseende fastighetsrelaterad säkerhet. Ansvaret har tidigare varit decentraliserat till varje verksamhet, men nu behöver vi samordna och strukturera ansvaret för lås-, larm- och brandskydd i lokaler för kommunens verksamheter. Vi kommer också behöva identifiera och hantera underhållsbehovet för de säkerhetstekniska systemen samt planera långsiktigt.

Därför söker nu Förvaltningsavdelningen en erfaren och kunnig säkerhetskoordinator till en helt ny roll.

Arbetsuppgifter

Som senior säkerhetskoordinator ansvarar du för att leda inventering och utredning av befintlig status avseende säkerhetsteknik och brandskydd samt göra plan för enhetlig nivå och hantering på lång sikt. Du är ledande i centraliseringen av kommunens säkerhetsteknik och brandskydd, med tillhörande utveckling. Du ansvarar för att ta fram en underhålls- och utvecklingsplan. Säkerställa att drift och skötsel av säkerhetstekniska system utförs enligt gällande lagar, policyer och för kommunens verksamheters bästa.

Du kommer att ha en rådgivande funktion för att ge kommunens verksamheter stöd och utbildning avseende säkerhetsteknik, skadeförebyggande arbete och brandskydd.

Konkreta exempel på arbetsuppgifter inom ansvarsområdet som ingår:

  • Ansvara för investeringsbudget, prognos samt fakturahantering.
  • Leda inventering av befintliga system och skapa en enhetlig standard samt långsiktig hantering.
  • Ansvara för utvecklingsplan inom säkerhetsteknik och brandskydd.
  • Vara rådgivare och utbilda kommunens verksamheter.
  • Vara kravställare i byggprojekt.
  • Ansvara för upphandlingar.
  • Systemansvarig och förvaltningsledare för IT-system (till exempel passersystem).
  • Ingå i kommunens övergripande säkerhetsskyddsorganisation.
  • Ansvara för skadeförebyggande (till exempel kameraövervakning och bevakning).

Inom SKAB är det viktigt att alla medarbetare bidrar till utvecklingsarbete för att förbättra processerna inom sina ansvarsområden och du bör se det som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom säkerhet, såsom exempelvis KY 2år, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du behöver minst 5 års erfarenhet av arbetsuppgifterna, som säkerhetskoordinator eller i likvärdig tjänst, med minst 8 års arbetslivserfarenhet från relevant roll inom säkerhetsbranschen. Vidare krävs flera års erfarenhet av säkerhets- och passersystem, erfarenhet av inbrottslarm, brandskydd och ärendehantering med därtill tillhörande digitala system, god svenska i tal och skrift samt B-körkort. Önskvärt är att du har kunskaper i passersystem typ RCO eller liknande.

I denna tjänst kommer du att bygga upp ett nytt arbetsområde inom SKAB samt planera och arbeta långsiktigt med arbetsuppgifterna. Vi tror att du har ett gott ledarskap, god förståelse för de fackmässiga aspekterna av arbetet, förmåga att själv driva dina processer och arbeta bra med andra människor.

Vi erbjuder

Du får stora chanser att vara med att bygga upp ett ungt företag i Sollentuna kommunkoncern och får chansen att leda utvecklingen av ett nytt ansvarsområde.

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom Sollentuna Kommunfastigheter råder en nybyggaranda där positiv stämning, god samverkan och professionellt utbyte sker mellan arbetskamraterna.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Övrigt

Tjänsten kommer att säkerhetsklassas i klass 2. Svenskt medborgarskap krävs.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/39
Kontakt
  • Reine Jonsson, 08-579 215 75
Publicerat 2022-02-14
Sista ansökningsdag 2022-03-13