Turebergshusets totalrenovering

Turebergshusets totalrenovering

Följ med oss i renoveringsarbetet av Turebergshuset! Projekteringen startade under sommaren 2020, och renoveringsstart sker under hösten. Vi beräknar att Sollentunas kommunhus är klart för återflytt under 2022.

Sollentunas kommunhus – Turebergshuset – har stora renoveringsbehov, som till exempel ventilation, avlopp och hissar. Lokalerna blir hyresgästanpassade och får en flexibel utformning. Projektering och renovering startar under sensommaren 2020, och målsättningen är att återflytt kan ske under 2022. 

  • Beställare: SKAB och Sollentuna kommun.
  • Kontakt: Upplysningar om detta projekt kan lämnas av: Sollentuna Kommunfastigheter AB, info@skab.se

Intervju med Byggprojektledaren inför renoveringsstart

Vad är speciellt med renoveringen av Turebergshuset, och vad avgör om en tidplan och budget kan hållas i ett byggprojekt? Läs intervjun med Byggprojektledare Anna Dunge inför starten av renoveringen här. 

Entreprenör COBAB

Den 1 juli 2020 skrev SKAB kontrakt med entreprenören COBAB för projekteringsfasen av renoveringen av  Turebergshuset. Därmed kan projektering och lätt-rivning sätta i igång, och målsättningen är att återflytt kan ske under 2022. Läs mer.

Följ med oss i renoveringsarbetet

I menyn till vänster kan du välja att följa med oss under renoveringsarbetet! Här hittar du alltid vad som pågår just nu, en övergripande tidplan, information om entreprenör och underkonsulter, byggprojektledning och platsorgansation mm. Välkommen!